شما می توانید با ارسال ایمیل خود ، بصورت رایگان مشترک شده و از بروزسانی مطلع شوید.

ایمیل خود را وارد کنید:

همشهریان محترم در صورت تمایل به ارائه نظر، می توانند از طریق ایمیل زیر اقدام فرمایند: y,bahmanabadi@gmail.com

نکات مهم در خرید ظروف پلاستیکی

بدون نظر

4-1348.jpg

رییس اتحادیه پلاستیک تهران با تاکید بر اینکه مردم از واحدهای معتبر، ظروف پلاستیکی را بخرند، گفت: از مهم‌ترین مواردی که خریداران باید به آن توجه داشته باشند این است که کف این ظروف باید عنوان شرکت و برند تولیدکننده حک شده باشد و مردم باید از ظروفی که استاندارد است، استفاده کنند.

سید رحیم مقیمی‌اصل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به ایام سوگواری و عزاداری امام حسین (ع) و افزایش مصرف ظروف پلاستیکی تمام اعضای اتحادیه پلاستیک دست به دست هم دادند تا در بازار قیمت‌ها افزایش نیابد و بعضی‌ها نیز تخفیفاتی را در نظر گرفته‌اند.

وی گفت: ظروف یکبار مصرف نباید تغییر رنگ داده باشند. چون کدر بودن نشانه وجود ناخالصی در آن‌هاست و باید کاملا شفاف باشند.

مقیمی یادآور شد: ممکن است در بعضی از ظروف نام شرکت یا تولیدکننده آن‌ها حک نشده باشد و نام برند روی برچسبی که در بسته‌بندی‌ها وجود دارد موجود باشد که این ظروف هم استاندارد هستند.

رییس اتحادیه پلاستیک تهران با بیان اینکه طی هشت ماه اخیر بحث افزایش قیمت مواد اولیه تولید پلاستیک مثل پلیمر مطرح شد، گفت: بحث افزایش 400 تومانی در قیمت مواد اولیه تولید پلاستیک مطرح شد ولی این کار اجرایی نشد.

وی در ادامه توضیح داد: حدود هشت ماهی است که پتروشیمی‌ها تلاش می‌کنند قیمت پلیمر و مواد اولیه پلاستیک را افزایش دهند ولی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف در برابر این موضوع مقابله کرده‌اند و فعلا این موضوع منتفی شده است.

به گفته مقیمی هر ساله با نزدیک‌ شدن به ایام محرم، بسیاری از دلالان وارد بازار می‌شدند و مواد اولیه تهیه ظروف پلاستیکی را خریداری و انبار می‌کردند که با اقدامات صورت گرفته، امسال حدود 80 درصد از دلالان از بازار پلاستیک خارج شدند.

به گزارش ایسنا، یکی از مراکز مهم توزیع و عرضه ظروف یکبار مصرف در جنوب تهران در منطقه راه آهن (خیابان بهداری)، در جنوب غربی (خیابان مولوی)، در منطقه غرب (سازمان آب، آریاشهر) و چهارمین مرکز در خیابان آذربایجان است که فروشندگان دراین مراکز دارای مجوز از اتحادیه بوده و به توزیع ظروف به صورت قانونی و با قیمتی مناسب می پردازند.


مراسم عزاداری سید الشهدا (ع) در حسینه فاطمیه (س) بهمن آبادی ها

بدون نظر

برنامه مراسم عزاداری سید الشهدا (ع) در حسینه فاطمیه (س) بهمن آبادی ها در شب هاي محرم به شرح زير است:

سخنران : حاج آقا علم الهدا

مداحان : کربلایی رضا بهمن آبادی – کربلایی حسن ذاکری

ساعت شروع : ۲۰

آدرس: میدان امام حسین ع – پاین تر از چهار راه ایرانمهر حسینیه فاطمیه بهمن آبادیها

 


میوه‌های رنگ‌شده در سبد خانواده‌های ایرانی

بدون نظر

چند سالی است که دیدن پرتقال و نارنگی زرد و نارنجی در اواخر تابستان و اوایل پائیز، به امری عادی تبدیل شده است. میوه‌هایی که البته بر خلاف رنگ‌و روی غلط‌اندازشان، کال و ترش است.اما سوال این‌جاست که چرا این مرکبات قبل از فصل برداشت با این رنگ و لعاب وارد بازار می شود و این رنگ زرد از کجا می آید؟

مجله مهر- عطیه همتی: «رنگ شده» اصطلاحی است که درباره مرکبات خوشرنگ اما کال این روزهای بازار میوه به کار می‌رود. میوه‌هایی که بدون هیچ نظارتی وارد بازار می‌شود و با قیمت بالا هم به فروش می‌رسد. اغلب مردم هم دلخوش به رنگ گرم و زرد رنگ میوه‌ها به خیال خود نوبرانه‌های پاییزی را خریده و به خانه می‌برند ولی بعد از پوست کندن میوه متوجه کال بودن آن می‌شوند. انگار که این رنگ زرد و نارنجی، رنگ طبیعی پرتقال نیست.

نکته‌ای که رئیس اتحادیه باغداران ایران هم به‌صورت تلویحی، آن را تایید کرده‌است. «مجتبی شادلو»گفته : «در چند سال اخیر عده‌ای سودجو قبل از فصل برداشت، پرتقال را از باغداران خریداری می‌کنند و با استفاده از دستگاه‌هایی پرتقال را رنگ‌آوری می‌کنند و رنگ پرتقال را از سبز به زرد و یا نیمه زرد و سبز تبدیل می‌کنند.»

به گفته رئیس اتحادیه باغداران این گونه میوه‌ها برای سلامتی ضرر دارند. زیرا میوه پرتقال، خودش اسید دارد و بر اثر گرمادهی میزان اسید آن بالاتر رفته و علاوه بر از بین رفتن خاصیت آن، برای دستگاه گوارش بسیار خطرناک است.

اما رنگ‌آمیزی میوه ها و یا سبززدایی (Degreening) به دو صورت انجام می شود که شیوه رنگ آمیزی با «گاز اتیلن» در کشور ما کاربرد بیشتری دارد.

گاز می‌زنند تا گاز بزنی

میوه‌های کال چیده‌شده را می‌توان در محیط و فضای کنترل شده‌ای به شرایط مصرف رساند. این، همان کاری است که موجب سوء استفاده برخی برای فروش میوه‌های کال و با رنگ مصنوعی شده‌است. آن‌ها میوه‌های کال چیده‌شده را در معرض گاز اتیلن قرار می‌دهند. اتیلن، رنگدانه‌های کلروفیل سبزرنگ را تخریب و رنگدانه زرد رنگ را که زیر کلروفیل محصور شده است را آزاد می‌کند. به‌این ترتیب میوه سبزرنگ کال، ظاهری شبیه میوه‌های رسیده می‌گیرد تا رنگ‌و روی جذاب آن، مشتری بیشتری در بازار میوه‌های نوبرانه پیدا کند.

استفاده از اتیلن بیشتر در میوه‌هایی نظیر موز، خرمالو و گوجه‌فرنگی کاربرد دارد.

از رنگ‌کردن گنجشک تا رنگ کردن میوه

شاید مناسب‌ترین تشبیه برای این روش، همان ضرب المثل «گنجشک را رنگ می‌زنند و جای قناری می‌فروشند» باشد. میوه‌های کال را به دو روش رنگ می‌کنند.

در روش اول ابتدا با گاز اتیلن، رنگ میوه‌ها  را برمی‌گردانند و بعد در محلول رنگی غوطه‌ور می‌کنند تا رنگ میوه‌ها مجلسی‌تر و براق‌تر شود.

روش دوم اما کمی متفاوت است. در این روش، خبری از گاز اتیلن نیست و از همان ابتدا مرکبات در محلول‌های رنگ با غلظت بالاتر غوطه‌ور می‌شود. میوه ها در آب 50 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه غوطه ور می شوند تا رنگ جذب پوست میوه و یکدست شود. بعد از آن نیز میوه‌ها سرد شده و واکس زده می‌شوند. البته این روش در کشور ما کمتر انجام می‌شود. اما می‌شود ردپای آن را در میوه‌های وارداتی دید.

در این روش ممکن است مواد شیمیایی به داخل میوه نیز نفوذ کرده و موجب مسمویت و حتی ابتلا به سرطان شوند.

مرکبات نارس، ارزش غذایی چندانی ندارند. چه برسد به اینکه بعد از گذراندن این مراحل وارد بازار شوند.

میوه‌های پاییزی و به‌ویژه مرکبات به‌دلیل دارا بودن ویتامین C در سبد غذایی پاییزی و زمستانی خانواده‌ها قرار دارد. میوه‌هایی که البته برای پیشگیری و درمان بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی‌هم مفید است. اما رنگ‌کردن و عجله سودجویان برای فتح بازار میوه و فروش بیشتر، سبب شده تا یکی از سالم ترین خوراکی‌ها در سبد غذایی خانواده به مواد شیمیایی آلوده شود.

شاید بهترین کار برای دوری از میوه‌های رنگ شده، این باشد که عجله نکرد و برای مصرف هر میوه‌ای منتظر فصل طبیعی و معمول آن بود. با این روش، کسی نمی‌تواند با میوه‌های رنگ شده، شما را هم رنگ کند.